Floarea, fereastra si sarutul pe obraz

Suna a „leul, vrajitoarea si…”, dar de fapt e vorba de o cu totul alta poveste.

Povestea mea e despre copiii mei. Cu fetita in brate, intr-o paturica roz si pufoasa, il intreb intr-o dimineata pe Vladut ce poveste ar vrea sa ii spun.

„Inventeaza una”…

-Despre?

„Despreeee…(si isi roti privirea prin camera)…despre o floare, o fereastra si….” si se apropie de geam, se urca pe canapeaua pentru povesti si privi cateva secunde afara, apoi, intorcandu-se spre noi cu o mutrita mirata adauga: „…si…. un pupic pe obraz.”

M-a incurcat complet. Nu am mai primit flori de cel putin un an, nu am mai citit langa fereastra de cand era el mic si…si nu am inspiratie.

Fetita a inceput sa miaune incet. M-am ridicat sa pornesc micul carusel muzical de langa patut si, trecand pe langa fereastra, m-am oprit cateva secunde. Vlad era tot acolo, privind scena de afara, uitand de povestea mea si ignorand scancetul micutei. In cateva secunde am uitat de ce ma ridicasem, fetita adormise, iar Vlad ma privea intrebator.

Afara, un baiat si o fata. Un barbat atragator si o femeie frumoasa. Imbujorati ca doi copii prosti. El tocmai ii daduse o floare, ramanand amandoi blocati, cu cate un zambet care le imbujora obrajii. El ii vorbea, tinand inca floarea, un deget mai jos de locul in care se termina mana ei pe tulpina. In secunda in care micuta mea a incetat sa scanceasca, el i-a intins obrazul, ca un pustan timid dintr-o alta epoca. Ea l-a atins cu varful buzelor, cu ochii cand la el, cand la floare…apoi, au plecat in directii diferite fara a privi in urma.

O scena banala daca ar fi avut varsta pe care o sugera schimbul de gesturi. O scena ciudata pentru doi adulti trecuti usor de prima tinerete.

Pana si un copil a inteles povestea. Nu si protagonistii.

El nu a intors al doilea obraz, iar zambetul ei calm si trist s-a transformat rapid int-o micuta picatura de roua.

Nu mi-am dat seama ce mi-a calmat instant copilita. O apropiasem mai tare de mine, o mangaiasem pe obraz cu mana libera, o privisem cu mai multa duiosie?

Apoi, ca trezit dintr-o transa, Vlad ma intreaba:

„Si cum ziceai ca e povestea aia?”

Am pus pisoiul in patut, am pornit caruselul, m-am asezat langa fereastra si am inceput sa aberez…

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s